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Dear X------------------------, 
 
 Your letter of January 5, 1983 has been referred to me for reply.  Your inquiry 
concerns the correct application of tax to the sale of a device which is used to modify a 
vehicle for physically handicapped persons. 
 
 We understand that your company plans to manufacture the “Top Cat,” an electric 
car-top hoist for wheelchairs.  It appears that this device is specifically designed to enable 
a physically handicapped person to load or unload a wheelchair onto or from a motor 
vehicle without assistance from another person. 
 
 Revenue and Taxation Code Section 6369.4 provides that tax does not apply to 
the sale, storage, use or other consumption in this state of items and materials used to 
modify a vehicle for physically handicapped persons. 
 
 The term “physically handicapped” persons, as used in Section 6369.4, includes 
only those disabled persons described in California Vehicle code Section 22511.5 as 
qualified for special parking privileges.  Therefore, tax does not apply to the sale or use 
of items and materials when used to modify vehicles to be used in the transport of such 
physically handicapped person(s).  We note that this exemption applies to vehicles which 
are owned and operated by physically handicapped persons, as well as to vehicles which 
are used in the public or private transport of physically handicapped persons. 
 
 In our view, the top Cat qualifies for the exemption provided under Section 
6369.4.  therefore, tax does not apply to the sale or use of this device when it is used to 
modify a vehicle for physically handicapped persons. 
 
 If you have any further questions concerning this matter, please write this office. 
 

Very truly yours, 
 
 
Charles J. Graziano 
Tax Counsel 
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