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R. G. Hamlin

Ruling 62 - Lease Contracts

In your memo of May 3 you inquire whether the tax will
apply to a sale of furniture and fixtures used or held in an ac-
tivity requiring the holding of a seller's permit, upon the exer-
cise of an option in a lease agreement, the exercise of the option
occurring a year after the date of sale of the business.

Assuming that the lease represents a true option agree-
ment, within the meaning of the third paragraph of Ruling 62, and
is not in lieu of a sale, within the meaning of the first and
second paragraphs of said ruling, a sale does not occur until the
exercise of the option. If the agreement to sell was entered into
by a retailer required to hold a seller's permit, however, it is
our opinion that the tax applies to the sale, as indicated by the
first paragraph of Ruling 8l.
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