
 
 
 385.1320STATE OF CALIFORNIA  
 

 

STATE BOARD OF EQUALIZATION
 
 
 
 
 

November 8, 1965 
 
 
 
 
Gentlemen:  
 
This is in reply to your letter of November 4.  
 

We have examined the copy of Bechtel Briefs, a monthly publication, which is 
distributed by "X" to its clients and employees. In our opinion, Bechtel Briefs qualifies as an 
exempt periodical under Section 6362 of the Revenue and Taxation Code and Sales Tax Ruling 
50.  
 

It is our understanding that you are an artist and do layout design, crop photos, specify 
type, etc., for Bechtel Briefs.  
 

As indicated in paragraph (C) of Ruling 2, tax applies to the entire amount charged to 
clients by commercial artists for items of tangible personal property such as drawings, paintings, 
designs, photographs, lettering assemblies and printed matter, whether the items of property are 
used for reproduction or display. Accordingly, your charges for such art work for reproduction in 
Bechtel Briefs are subject to sales tax.  
 
 
 

Very truly yours,  
 
 
 
George A. Trigueros  
Associate Tax Counsel  
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