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Gentlemen:  
 
In your letter of February 13 you inquire concerning the application of the sales tax to your 
charges for doing sound recording upon your customer's tape.  
 
We assume that your customer is a motion picture producer, within the meaning of Sales and 
Use Tax Ruling 19, copy enclosed. In such case the tax applies with respect to all sales to 
producers which are retail sales, the producer being regarded as the consumer of all tangible 
personal property used in producing a motion picture. Your operation of recording sound on the 
customer's film is a sale, within the meaning of Section 6006(c) of the Sales and Use Tax Law, 
quoted in full in the enclosed copy of Ruling 15.  
 
Should your customer not be a producer, but should he be a seller of the film with the sound 
recorded thereon as in the case of another processor selling to a producer, your charges would 
not be taxable inasmuch as the work would not be done for a consumer.  
 
 
 
Very truly yours,  
 
 
 
E. H. Stetson  
Tax Counsel  
 
 
 
EHS:ph  
cc: Los Angeles - Tax Administrator  
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