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October 14, 1953 
 
 
 
 
 
Attention: 
  Vice President 
 
 
 
 
Gentlemen: 
 
In your letter of October 7 you state that some of the sales taxes paid in connection with the 
production of a motion picture for the United States Air Force which was the subject of our letter of 
September 30 was paid in connection with quantity release prints supplied after the production had 
been completed. We presume that these amounts were paid to your vendors as reimbursement for 
the tax with respect to materials becoming a component part of these release prints. 
 
As we understand the facts, these prints were furnished pursuant to the contract under which you 
produced the picture. Accordingly, they are included in the “production” of which you are 
considered the consumer in Ruling 19 as explained in our letter September 30. 
 
Under the Board’s interpretation, the motion picture “production” is a motion picture prepared for 
showing on screens or though television and may be either theatrical or for commercial advertising 
or educational purposes and including all prints made of such productions. Accordingly, it appears 
that your vendors incurred sales tax liability with respect to the sale to you of the materials entering 
into the release prints which you supplied after production had been completed.  
 
 

Yours very truly, 
 
 
 
E. H. Stetson 
Tax Counsel 
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