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STATE BOARD OF EQUALIZATION 
 
 
 

September 1, 1953 
 
 
Attention 
 
 
Gentlemen: 
 

It appears from your letter of August 17 that the --- of Salem, Oregon, purchased 
a truck chassis from you and directed you to have it delivered to ---, Oakland, for the 
installation of a special body. The --- Company has billed you for California sales tax 
with respect to the sale of the unit which was delivered in this State to --- which took 
delivery apparently on behalf of your customer.  
 

We believe that the action of the --- Company in billing you an amount for 
California sales tax was in accordance with the following portion of Section 6007 of the 
California Sales and Use Tax Law: 
 

“The delivery in this State of tangible personal property by an owner or 
former owner thereof or by a factor, if the delivery is to a consumer 
pursuant to a retail sale made by a retailer not engaged in business in this 
State, is a retail sale in this State by the person making the delivery. He 
shall include the retail selling price of the property in his gross receipts.” 

 
The --- was an owner of former owner and as --- apparently did not take title to the unit, 
delivery by ---- to this company in this State was delivery to the agent or representative of 
your customer, the consumer. You will note that such deliveries are retail sales in this 
State by the person making the delivery who is required to pay sales tax on the retail 
selling price of the property.  
 
 
 

Very truly yours, 
 
 
 
E. H. Stetson 
Tax Counsel 

 
 
EHS:ph 


	STATE OF CALIFORNIA

