
 
 

 STATE OF CALIFORNIA 
 

245.0660
 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
 
 
 
August 25, 1967 
 
 
Gentlemen: 
 
Your letter of August 11 to Mr. C. W. Twitchell has been referred to this office for reply.  You 
ask whether half-pint containers of liquid tea are subject to sales tax.   
 
As long as the beverage is essentially tea and additives (i.e., sugar syrup and sodium benzoate) 
are minimal, the item is exempt.  Section 6359 of the Sales and Use Tax Law specifically 
exempts tea as such; whether it is dry or liquid would have no effect on its exemption.   

 
Very truly yours,  
 
 
T. P. Putnam 
Tax Counsel  
 

 
By A. Wells Petersen  
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