
                  
                     

  
 

 
 

  
 
 
 

 
       

 
 

 
 

 
 

 

 
 

 
  

 
 

 
 

 

 

      
 

 

 
 

State of California Board of Equalization 
Legal Division-MIC: 82 

M e m o r a n d u m 
170.0000.400 

To : 	 Mr. Steve Adams Date: April 7, 1997 
Supervising Tax Auditor, Petitions Section 

From :  Thomas J. Cooke Telephone:  (916) 445-6496 
  Tax Counsel         CalNet 485-6496 

Subject :	 N--- H--- dba A--- M--- P---
Permit No. SN -- XX-XXXXXX-010 

Your memorandum dated March 26, 1997 and addressed to Gary Jugum has been 
forwarded to me for response. 

In your memorandum, you state that a Notice of Determination was issued to the 
taxpayer for the period 10-01-86 to 12-31-86, with a timely petition for redetermination filed 
shortly thereafter. On December 16, 1994, the taxpayer filed Chapter 7 bankruptcy.  The Fresno 
District Office has informed us that the no asset case was discharged on March 24, 1995 and is 
now closed. You request an opinion on whether or not the liability is subject to discharge. 

The taxpayer’s liability has not become “due and payable” within the meaning of 
Revenue and Taxation Code section 6564 and 6757(b)(4) because the taxpayer filed a timely 
petition for redetermination and then filed bankruptcy while the petition for redetermination was 
pending. 

Taxes measured by income or gross receipts that are “assessed” with 240 days of the 
filing of a bankruptcy petition are non-dischargeable in bankruptcy.  11 U.S.C. sections 
507(a)(7)(ii), 523(a)(1)(A). In California, for purposes of section 507(a)(7)(A)(ii), a tax is 
“assessed” when the tax becomes “final.”  (See In re King, 961 F.2d 1423 (9th Cir. 1992).) 

It is our opinion that the taxpayer’s determined liability was not discharged in the 
Chapter 7 bankruptcy action. 

TJC/cmm 

cc: San Jose District Administrator (GH) 


