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Subject: Sales of Vehicles by Auctioneers to Out-of-State Residents 
  

 
 
 

This is in regard to your memorandum of November 22, 1971 concerning certain sales of 
vehicles by auctioneers. 
 
It is our opinion that sales of vehicles by auctioneers that are not required to be registered under 
the Vehicle Code, i.e., to servicemen who will register them in their home state or to out-of-state 
residents who will remove the vehicle on a one-way trip permit, are subject to sales tax 
nonwithstanding the fact that the auctioneer is not a registered dealer, manufacturer, or 
dismantler.  As you are aware, Section 6282 only exempts from sales tax sales of  vehicles 
required to be registered under the Vehicle Code.  Since the above-referenced vehicles are not 
required to be registered, the exemption is not applicable.   

 
 

GLR:lb 
 
 
cc: Mr. T. P. Putnam 


