
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
  
  
 

 
 

 
 
 

 

 
 

 
 

  

 

 105.0260STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 
1020 N STREET, SACRAMENTO, CALIFORNIA 
(P.O. BOX 942879, SACRAMENTO, CALIFORNIA  94279-0001) 
(916) 445-5550 

April 5, 1988 

Mr. T--- N. L---
L--- and L--- 
XXXX --- ---, Suite XXXX 
--- ---, CA XXX 

Re: 	 P--- A--- S---, Inc. – No Acct. 

P--- A--- U---, Inc. – No Acct. 

S--- I--- A---, Inc. – SJ -- XX-XXXXXX 


Dear Mr. L---: 

This is in response to your letter dated February 26, 1988 regarding the application of sales 
and use tax to the following transactions: 

“The transaction involves the purchase of a new aircraft by P--- A--- S---, Inc., an 
Arizona corporation (“A1”), from M--- Corporation, the aircraft manufacturer. 
A1 will take delivery of the aircraft in California.  Simultaneously with the 
purchase of the aircraft, A1 will lease the aircraft to P--- A--- U---, Inc., a Nevada 
corporation (“A2”). A2 is not a common carrier.  Simultaneously with the 
foregoing transactions, A2 will lease the aircraft to S--- I--- A---, Inc., a Nevada 
corporation (“S---”).  S--- is a common carrier based in [city], Nevada, which will 
place the aircraft in commercial operation.  There will be no intervening use of 
the aircraft by A2 prior to its lease to S---.” 

Revenue and Taxation Code section 6366.1 exempts from sales and use tax the sale of and 
use in this state of aircraft which are leased, or sold to persons for the purpose of leasing, to lessees 
using such aircraft as common carriers of persons or property under the authority of the laws of 
California or the United States.  (See also Reg. 1593.)  We assume S--- operates as a common 
carrier under such authority and that S---’s use of the aircraft will satisfy the requirements set forth 
in Regulation 1593(b). 
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Under the facts you present, the sale of aircraft by M--- to A1 for simultaneous sublease to 
A2 for use by S--- as a common carrier with no other previous use of the aircraft, we consider the 
simultaneous transactions to come within the exemption provided by section 6366.1.  The parties 
should obtain , and retain in their records, appropriate documentation to support the exemption. 
(See Rev. & Tax. Code § 6421, Reg. 1667 (exemption certificates).) 

If you have further questions, feel free to write again. 

Sincerely 

David H. Levine 
Tax Counsel 

DHL:ss 


