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RE: Claim for Refund by Equipment Rental Center 

Dear Mr. 

This is in response to your lettei . sent to Senior Tax Counsel Jud
Nelson. We apologize for the delay in responding to you. In your letter you requested a le
opinion that would allow your client, an equipment rental center, to file a claim for refknd f
diesel fuel tax as a consumer during use of the equipment your client rents to customers. Y
stated that occasionally your client sells diesel fuel to its customers who have returned equip
that needs refueling. Your client would like to file a claim for refbnd since it would not be 
practicable for your client's customers to file a claim for the diesel fuel tax on one or two ga
of diesel fuel. The Diesel Fuel Tax Law (Revenue and Taxation Code 5 560001 et seq.) has
provision which would allow your client to file a claim for refund. 

Revenue and Taxation Code Section 60501 provides that "Persons who have paid a 
for diesel fuel used in a nontaxable use, other than on a farm for farming purposes or in an e
bus operation, shd  . . . be reimbursed and repaid the amount of the tax." However, pursua
subdivision (a)(2) of Section 60501, the claimant cannot have sold or resold the diesel fuel. 
Therefore, since your client purchases the diesel fuel and resells the he1 to its customers, yo
client is not permitted to file the claim for refund. 

We hope this information is of assistance to you. 

Sincerely, 

@A"" Susan Y. B ett 
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cc: Mr. Ed King (MIC:33) 
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bcc: Ms. Mary C. Armstrong 
Ms. Janet Vining 
Ms. Judy Nelson 


