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  March 16, 1995 BURTON W. OLIVER
 Executive Director 

Mr. D--- D---

XXXX South --- Drive 

---, CA XXXXX 


Re: 	 T--- M--- C--- Corporation 

  SY -- XX-XXXXXX 


Dear Mr. D---: 

This is in response to your letter dated December 29, 1994 regarding the application of 
tax to your lease of a vehicle in California. 

You entered into a lease of a vehicle in Texas.  You thereafter moved to California, 
bringing the vehicle with you. You then received a new lease statement which reflected an 
increase in your rental payment of $53.90.  When you inquired the reason for the increase, the 
lessor, T--- M--- C--- Corporation, advised you that the increase was for California tax on the 
lease. You enclosed a copy of your lease contract and state that it reflects a rental tax that you 
paid to Texas in the amount of $3,147.38.  You ask whether you must pay tax to California. 

As relevant here, leases of tangible personal property in California are continuing sales 
with respect to any period in which the property is in California unless the lessor has paid 
California sales tax reimbursement or use tax measured by purchase price.  (Rev. & Tax. 
Code §§ 6006(g)(5), 6006.1 (the property must also be leased in substantially the same form as 
acquired).) When a lease is a continuing sale, the lessee owes use tax measured by the rentals 
payable. (Reg. 1660.) The lessor must collect that tax from the lessee and remit it to the state, 
and must give a receipt to the lessee showing the amount of tax collected.  (Reg. 1686.) 

Here, the lessor did not pay California sales tax reimbursement or use tax.  Therefore, its 
lease of the vehicle to you is a taxable continuing sale with respect to any period in which the 
vehicle is in California. 
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You note your concern regarding the tax paid to Texas.  You state that you paid tax to 
Texas in the amount of $3,147.38.  However, the lease contract you provided actually states that 
the amount in question, included on the lease contract as item 9b, is an estimate of taxes that you 
will pay during the term of the lease.  Furthermore, it indicates that such amount is calculated 
with the formula "4b x 6 + 3c."  (Item 3c is Sales/Excise/Use Tax due at lease inception.  Item 4b 
is Sales, Use or Rental Tax due on the monthly lease payment.  Item 6 is the lease term.)  Items 
4b and 3c are both marked "N/A," so it is not clear how the amount shown in item 9b was 
calculated. However, it is our understanding that the lessor would have paid an amount of tax to 
Texas and included that amount in its calculations of how much to charge you as lease payments. 
 The figure you mention apparently reflects that calculation. 

The only credit available in California for taxes a person pays to another state is against 
that person's own use tax liability in this state.  (Rev. & Tax. Code § 6406.) The California use 
tax on leases of tangible personal property is imposed on the lessee whereas our understanding 
of the Texas tax in question is that it is imposed on the lessor (even though you may end up 
bearing the ultimate economic burden in both states).  Since each tax is imposed on a different 
person, the section 6406 credit is not available.  Furthermore, the section 6406 credit is not 
allowed against taxes measured by the periodic payments due under a lease to the extent that the 
taxes imposed by the other state were also measured by periodic payments made under the lease 
for a period prior to the use of the property in this state. 

Thus, we conclude that your lease of the vehicle is subject to California use tax for 
periods that the vehicle is in this state. If you have further questions, feel free to write again. 

Sincerely, 

David H. Levine 
Supervising Staff Counsel 

DHL:cl 

cc: 	 --- District Administrator 

--- District Administrator 

--- District Administrator 



