
 
 
 
 

 

 
 

 
 
   

 

 
  

 

 

 

 
 

 
 

 
 
 

 
 
 

550.1440STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

February 26, 1968 

Gentlemen: 

This is in reply to your letter of February 13, 1968 to our San Bernardino office. 

It is our understanding that the College conducts short courses in various subjects for authorized 
personnel who are not regular students at the college.  Two courses which you mentioned were your 
Music Educator’s Workshop and your Coaching Clinic.   

In reply to your specific inquiry, if the individuals who attend such courses are formally enrolled 
therein, it is our opinion that they qualify as “students”.  Therefore, receipts from sales of meals 
served by the college [note Reg 1603(j) requirements  SPJ 12/2/03] in the dining hall to such 
students are exempt from sales tax under Section 6363.   

On the other hand, where the college conducts lecture series open to the general public, without any 
requirement of enrollment, it is our opinion that those in attendance are not “students”, and sales of 
meals to such persons would not qualify for the exemption.   

Very truly yours, 

George A. Trigueros 

Tax Counsel
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