
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 
 

 

   

 

 
  

 

 
 

 
 

 

 
 
 

 
 

 
 

 510.0220STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

April 1, 1966 

R--- R--- Co. 
P. O. Box XXX 
--- ---, CA XXXXX 

Attention: Mr. C--- L. H--- SR --- XX XXXXXX 
  Office Manager 

Gentlemen: 

This is in reply to your letter of March 23, 1966.   

Under ruling 48, tax does not apply to sales of seeds and annual plants the products of which are to 
be sold in the regular course of business.  Under this ruling, sales of seeds for timber trees to a 
purchaser solely for the purpose of producing trees which are harvested as timber are exempt from 
sales tax. 

Although seedlings of commercial timber trees are not annual plants, they become part of mature 
trees which are harvested and sold.  It is therefore our opinion that sales of seedlings to a purchaser 
solely for the purpose of producing trees to be harvested and sold as timber are exempt sales for 
resale.  If the trees produced from such seeds or seedlings are subjected to some intervening use 
prior to harvesting, such as for the purpose of soil erosion prevention, seed production, or creation 
of recreational facilities, the sale of such seeds or seedlings would be subject to sales tax.   

Very truly yours, 

George A. Trigueros 
Associate Tax Counsel 

GAT:em 

cc: --- --- – District Administrator 


