1372 Machinery-and-equipment transferred to corporation as
capital contribution solely for stock. 395.1860 «

July 31, 1950

Attention:
Gentlemen:

This is in answer to your letter of

June 22, 1950, in which you state that the

presently being audited by
our Staff, formed various foreign corporations in
which it took a stock interest and contributed to
the capital of these corporations certain machinery
and equipment. If, as you state, the machinery and
equipment was shipped by to points outside this
State, such shipment being, presumably, pursuant to
the contract of sale, presuming there to be a sale,
we see no reason why the sales may not be considered
excmpt from sales tax as sales in interstate commerce,
provided the requirements of paragraph A, 1 (c¢) of
Ruling 55 are present,

In any event, if the transfer of this equip-

ment was made by solely as a contribution to ,
the capital of the commegc ng corporations formed by &€, n¥
and receive » stock in these foreign s b
corporations, it is our opinion that the transfer is C;?gyfvdé£h7
not a taxable sale within the meaning of the Sales and &W[ nﬂd?bkg;
Use Tax Law. O GAY ofer
(0nG.o2rafby
Very truly yours, (lfefﬁlé)J

B. H. Stetson
Tax Counsel
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