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Dear
This is in response to your letter of January 24,
1984.
(B‘ You have sought our opinion as to the California
S sales and use tax implications of the acquisition of certain
machinery and equipment for the proposed joint venture
between and :
i« The ijoint venture will bes a cornoratlon and will
be owned 50% by and 502 by ! .

In order to enable the proposed joint venture to
cormence operations in December 1984 as currently scheduled,
orders for long lead-time machinery and equipment have been
placed and will continue to be placed in the future. Some

of this equipment will be purchased by from U.S. vendors
and some will be p ed by from Japanese vendors.
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Omﬂw It is your conclusion that the transfer of equipment
to the joint venture corporation solely in exchange
for anital stock would be a nontaxable transfer. That is,
would not have to pay sales tax with respect to the
transfer nor would the corporation have to pay use tax. These
conclusions are correct because the transfer in question is
neither a "sale™ under Revenue and Tawation Code, Section 6006,
nor a "purchase" under Revenue and Taxation Code, Sectlon 6010.
See Regulation 1595, "Occasional Sales - Sale of a Business -
Business Reorganization,” paragraph (b) (4), copy enclosed for
your reference.
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It is possible that could have a California

uge tax- liabilitv with resvect to the ecuipment in question.
would be regarded as having purchased the equipment

for use in this state and as having used the equipment in
this state if title to the equipment were tc pass from
to the joint venture corporation in this szate. For California
use tax purposes, would not be regarded as having resold
the proverty in the regular course of its business but as having
disposed of the nroperty in a transaction (the contribution
“transaction) which was not a sale. See Revenue and Taxatlion
Code, Section 6007. Thus, if the ownership transfer occurs
in california, will owe use tax measured bv its purchase
price of the vroperty. I1f, however, ownership nasses to the
joint venture corporation outside this state, that is, 1f the
trangfer constituting the contribution occurs outside this
state, then will have no use tax liabilitv because it
will not have used or consumed the property in this state.
nreviously noted, the corporation wculé have no liabilicy
because it would not have acguired the proverty by purchase.
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You further conclude that tax would apply to the
extent the transferor receives other consideraticn, such as
cash, evidence of indebtedness, or assumption of liability of
the transferor. This conclusion is correct, to the extent
there is consideration for the transfer of title, the transaction
is a sale under the California law, and it is a retail sale sub-
ject to sales or use tax, as appropriate.

If we mav be of further assistance, please feel free
to contact the undersigned directly.

Very truly yours,

Gary J. Jugun
Agsistant Chief Counsel

GJJT/3jkr

IZnclasure



