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Peat, Marwick, Mitchell & Co. 
Certified Public Accountants 
Beverly Hills Office  
1800 Century Park East, Century City 
Los Angeles, CA 90067 
 
Attention: --- --- --- 
 
Dear Mr. --- --- ---  
 
Your letter of April 4 to Mr. Putnam has been referred to me for the staff reply. 
 
The “week” referred to in Paragraph 5 of Regulation 1529 (c) (2) is a consecutive 7 day period 
rather than a calendar week. Accordingly, it would require a period of more than one week and 
for more than two consecutive, full working days each week.” 
 
Factual Situation I – “Producer making television golf series employs mobile camera unit from 
independent contractor to shoot episodes on location with the work to be performed in six 
consecutive days commencing on Thursday and running through Tuesday night.” No charges to 
the producer may be considered charges for performances by long term studio personnel. 
Consequently charges for photography are taxable, as explained in paragraph (D) of Regulation 
1529 (b)(2). 
 
Factual Situation II – “Same facts as above except that shooting schedule runs from Monday 
morning through Saturday night.” The taxability of the charges is the same as in the situation 
above.  
If you have any further questions on this matter, please do not hesitate to write directly to me at 
the above address.  
 
 
 

Very truly yours, 
 
 
 
Philip R. Dougherty  
Tax Counsel 
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