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CRAY DAVIS

Dear ..

Re:

Controfier. Sactament-

BURTON W OLIVER
Erecutive Dwrector

This is in response to your letter dated November 24, 1993,
in which you ask whether your transfer of property comes within
the provisions of section 6010.65 of the Revenue and Taxation

Code. You state:

"We are seeking confirmation of whether
a subsequent sale of a lease and transfer of

title to tangible personal property following

a sale and leaseback would be subject to
California sales and use tax. The ’
transactinn wonld be structured as a sale to
-t , 1) and
leaseback where there would be a sale by a
person and a leaseback to that person of
tangible personal rroperty where (1) that
person has paid sales tax or use tax with
respect to that person’s purchase’ of the
property, and (2] the acquisition sale and
leaseback is consummated within 90 days of
the person’s first functional use of the
property. The portions of the transactions
described should be exempt from any

additional tax pursuant to Section 6010.65 of

the Revenue and Tax Code.

"It 1s ) ‘s desire, as lessor in
the sales and leassback arrangement, to
rhereafter sell Capital’s interest in the
property (including an assignment of the
lease contract, t ther with transfer of
title to tangible personal property) to a
third party investor. This would occur
within the original 90 days window of the
functional use."
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Under the specific facts gquoted above, we conciise that the
Transfer comes within the provisions of section 6010.€3 and would
be classified as neither a sale nor a purchase under the Sales
and Use Tax Law. Of course, as you recognize, if the Transier
occurs more that S0 days from the lessee’s first furncticnal use
of the property, or if the lessee had not paid tax or tax
reimbursement with respect to its purchase of the property,
Transfer would constitute a sale and a purchase. (See Reg.
1660 (c) (9) copy attached.)
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If we can be of any further assistance, please feel free to
write again. = oy
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