
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 
 

 
 

 315.0780STATE OF CALIFORNIA 

STATE BOARD OF EQUALIZATION 

   October 25, 1951 

The R--- Co. 

XXXX --- Street
 
--- --- X, California 


Attention: Mr. A--- B--- -- XXXXX 

Gentlemen: 

This is in reply to your letter of September 23, 1951, in which you ask concerning the 
application of tax to your charges for re-processing welding flux furnished by your customers.   

As we understand the facts, the flux furnished by the customers has already been used by 
them and has acquired impurities during use.  Your operation involves removal of the impurities 
and return of the flux to the customers for further use.  It does not appear whether the flux of various 
customers is commingled in the process or whether each customer receives a return of the same flux 
which he sent in to be purified.   

If the same flux is returned to the customer, it is our opinion that your operations are in the 
nature of a reconditioning service rather than a fabrication and sale, and that tax does not apply to 
your charge for the work.  As indicated by Sales and Use Tax Rulings 1 and 26, copies enclosed, 
you are the consumer of any tangible personal property which may be used in performing the 
service and tax applies to the sale of such property to you.  If such property was purchased without 
payment of tax it should be reported on line 2 of your sales and use tax return.   

However, if the identical flux is not returned to the customers but there is a commingling of 
the flux of various customers then tax applies to the amount of your charge to your customers 
pursuant to the last paragraph of Ruling 26. 

Very truly yours, 

E. H. Stetson 
Tax Counsel 

AOC:ja 
cc: Mr. Wm. R. Thomson 


