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In your letter of April 26 you ask if an oculist or optometrist may be the consumer of a hearing 
aid which is built into the frame of the glasses.  Ruling 20 applies to articles used in the treatment 
or correction of conditions of the human eye.  A hearing aid in the frame of glasses is not used in 
the treatment or correction of conditions of the human eye.  Accordingly, an oculist or 
optometrist is a retailer and not a consumer of the hearing aid.   
 

Bill Holden 
 
BH:tj  
 
9/16/87  
 
This annotation will be amended in light of the addition of Section 6018.7, operative January 1, 
1985, to read as follows: 
 

“Hearing aids installed in the frame of eyeglasses are not used in the treatment or 
correction of the human eye, and, accordingly an oculist or optometrist, who is 
not also a licensed hearing aid dispenser, is a retailer of such aids and not a 
consumer thereof.”   
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