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 February 11, 1994 
 
 
 
[X] 
 
 
Dear [X], 
 
 This is in response to your letter dated December 3, 1993, in which you ask if it is 
possible for a church to obtain an exemption from sales taxes.   
 
 A sales tax is imposed on all retailers measured by their gross receipts from retail sales of 
tangible personal property in this state.  (Rev. & Tax. Code §6051.)  A retail sale is a sale for any 
purpose other than resale in the regular course of business.  (Rev. & Tax. Code §6007.)  There 
are no sales tax exemptions for churches arising from their non-profit status or because they are 
exempt from income taxation under the Internal Revenue Code.  Retail sales of tangible personal 
property by a non-profit organization in California are subject to sales tax.  Retail sales of 
tangible personal property to a nonprofit organization in California are also subject to sales tax.  
Therefore, retail sales of tangible personal property to and by your church are generally subject 
to tax.   
 
 Although sales tax is imposed on the retailer, the retailer may collect sales tax 
reimbursement from his or her customer if the contract of sale so provides.  (Civil Code §1656.1)  
A copy of Regulation 1700 is enclosed for your information.   
 
 If you have further questions, feel free to write again.   

 
Sincerely,  
 
 
 
Pat Hildebrand 
Staff Counsel 
 

PH:cl 


