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Subject: REQUEST TO RESCIND PETITION FOR REHEARING 
CONTRIBUTION DISCLOSURE OPINION 92-4 

On November 7, 1991, at the Board meeting in Torrance, a 

question arose regarding the following fact situation: 


A taxpayer has had an adjudicatory hearing on a personal 
income tax matter before the Board. The matter is determined 
against the taxpayer. Taxpayer files a Petition for Rehearing. 
The Petition is denied. Taxpayer files a request (by letter to 
each Board Member) that the Board rescind its previous motion 
denying the Petition for Rehearing. 

YOU have requested our opinion regarding whether a 
discussion by the Board regarding the request to rescind the 
Petition for Rehearing would be considered an adjudicatory 
proceeding within the meaning of Government Code Section 15626. 

Government Code Section 15626(h)(5) defines the term 
"adjudicatory proceeding" as "a matter for adjudicat·ion that has 
been scheduled and appears as an item on a meeting notice of the 
board as required by Section 11125 as a contested matter for 
administrative hearing before the board members. A consent 
calendar matter is not included unless the matter has previously 
appeared on the calendar as a non-consent item, or has been 
removed from the consent calendar for separate discussion and 
vote, or the item is one about which the member has previously 
contacted the staff or a party." 

The matter described above is a request to rescind a 
Petition for Rehearing. We have consistently advised the Board 
that a Request or Petition for Rehearing, which is listed on a 
."non-appearance" agenda, is not an adjudicatory proceeding within 
the meaning of Section 15626. This is true whether or not the 
original hearing was an adjudicatory proceeding because the 
Petition for Rehearing is, in our opinion, an entirely new matter 
before the Board. In the instant situation, however, the request 
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to rescind a previous request is, by its very nature, an 
adjudicatory proceeding since, in order to be considered, it 
involves a separate discussion. We are, therefore, of the 
opinion that, under the facts presented, such a discussion would 
be considered adjudicatory and Section 15626 would apply. 

If you have further questions concerning this matter, we 
will be happy to discuss them with you. 
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