
Boord of Equalization State of Colifornio 

Memorandum 

To 	 Mrs. Janice Masterton 	 Date July 1, 1991 

From 	 Mary C. Armstrong 

Subject: 	 Contribution Disclosure Opinion No. 91-18 
Majority Shareholders 

This is in response to your memorandum of June 6, 1991 
in which ·you raise the following question: 

"In the event that the taxpayer is a close 
corporation and there is a majority 
shareholder, does Government Code Section 
15626 require that the majority shareholder 
sign the contribution disclosure?" 

~ c.... 

Section lS626(f) provides that: 

"When a close corporation is a party to, or a 
participant in, an adjudicatory proceeding 
pending before the board, the majority 
shareholder is subject to the disclosure 
requirement specified in this section." 

Section lS626(6} provides in pertinent part: 

"The notice of contribution shall be on a form 
prescribed under rules adopted by the board to 
provide for staff inquiry of each party, 
participant, close corporation, and its 
majority shareholder, ... to determine whether 
any contribution has been made .... " 

We are of the opinion that a majority shareholder is 
required to sign the Contribution Disclosure form because the 
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majority shareholder is "subject to the disclosure requirements" 
of section 15626 and the staff is charged with inquiring whether 
any contribution has been made. 
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cc: 	 Honorable Brad Sherman 
Honorable Ernest J. Dronenburg, Jr. 
Honorable William Bennett 
Honorable Matthew K. Fong 
Honorable Gray Davis 
Ms. Cindy Rambo 
Contribution Disclosure Bindei Distribution List 




